Daar kan ik meteen al op antwoorden: nee. Eigenlijk staat er in de vraag moet ik technisch aangelegd zijn om met WordPress aan de gang te kunnen? Nee, in principe hoeft je niet technisch te zijn. Als je met een programma zoals Word kan werken, of misschien Powerpoint, dan kan je ook met WordPress en mijn programma Online in een dag aan de slag. Technisch zijn is dus niet een skill die je moet bezitten om zelf je website te kunnen bouwen. Wat heb je dan wel nodig? Ik denk goede voorbereiding en begeleiding in de processen.

Opensource

WordPress is een opensource systeem en heel veel Nerds (lees technische types) vinden dat prachtig. Want hoe cool is het dat jij je zelfgecodeerde item toe kan voegen aan een heel groot systeem. Het gaat de nerds om het basisprincipe dat je moet kunnen veranderen wat je niet bevalt, of iets nieuws bedenken wat voor meerdere mensen interessant is om te gebruiken. Open source heeft daarom ook de toekomst.
Er zit echter wel een maar aan, als een ‘nerd’ zijn gecodeerde item niet update dan is het gevaar dat er een lek in komt groot. Dan kunnen andere slimme gasten, in een mum van tijd, in WordPress breken en eventueel bij alle gegevens van de gebruiker komen en zelfs overnemen. WordPress waarschuwt gelukkig goed als er iets een update nodig heeft en zelfs als je een veroudere plugin wil toevoegen aan je WordPress geeft hij melding.

 

Plugins

WordPress-plugins voegen functies en features toe aan je WordPress-website. Je kan bijvoorbeeld extra SEO tools, social media knoppen of automatische backups integreren op je WordPress-website. En ook pop-ups, Avg- en cookieregels regelen. De beste functionaliteiten zitten al in WordPress zelf of in het thema wat vaak gebruikt wordt. Wil je wat extra’s dan kan je gebruik maken van plugins.

 

Online in een dag

Als je startende ondernemer bent of al even als ondernemer werkzaam, is een eigen website belangrijk. Dat is je online contact moment. Wie je bent en wat je aanbod is, moet eigenlijk snel duidelijk zijn. Uit grootschalig onderzoek is gebleken dat mensen gemiddeld 4 seconden naar een nieuwe website kijken alvorens weg te klikken. Maar heb je ze in die paar seconden, dan is na het aanbod, vertrouwen kweken belangrijk. Dit om de potentiele klant als klant te maken. Vertrouwen mensen je, dan is het verder kijken, interessant houden, een call to action en (gemakkelijk gezegd) de klant binnenhalen. Bekijk ook mijn blog over onderscheidend zijn, dat kan via deze link.

Bij het programma Online in een dag leer je dat op een gemakkelijke manier. Eerst ga je thuis met de inhoud aan de slag, je krijgt daarvoor een praktische hand-out. Daarna kom je bij mij op kantoor om de website in een dag te bouwen. Je krijgt natuurlijk allerlei tips en trics om het visueel aantrekkelijk te maken. Ben je inmiddels thuis dan kan je vragen stellen in een besloten forum en staan er naslag video’s voor je klaar.

Is dit interessant voor jou? Neem dan contact met mij op of kijk voor het volledige programma op www.online-in-een-dag.nl/zelf-online