Hostingprovider zoeken, wat is het beste voor mij?

Het vinden van een (nieuw) hostingprovider kan heel frustrerend zijn, want waar moet je op letten? Wat is belangrijk en wat niet. Als alles goed loopt heb je nooit contact met je hostingprovider, behalve met het betalen van de factuur. Ook de prijzen zijn wisselend. Sommige hostingproviders bieden een pakket aan vanaf € 0,50 cent per maand. Anderen zijn juist heel duur. Maar wat is wijs?

Omdat ik uitsluitend met WordPress werk en adviseer, is onderstaand vrijblijvend advies dus ook alleen voor websites die voor WordPress gehost worden.

• 500 MB aan ruimte (1 GB als je echt honderden grote afbeeldingen wilt laten zien)

• MySQL database

• E-mailadressen aanmaken en eventueel webmail

• Een WordPress installeerder (met 1 klik kan je een site aanmaken, is tegenwoordig overal de standaard)

• Automatische backups voor bestanden en databases (is zeker niet overal standaard)

• Support voor de laatste versies van PHP en MySQL

• Gratis klantenservice via telefoon, e-mail, ticketing systeem, en live chat (het liefst allemaal).

• DNS beheer (dit is redelijk technisch en vaak gebruik je dit niet, maar als je hostingprovider je niet volledige controle hierover biedt, dan kan dit problemen geven)

Kies voor vriendelijke en goed bereikbare hosting

Je zult ooit wel een keer contact hebben met je hostingpartij, want probleemloos gaat het bijna nooit. Er gebeurd altijd wel iets waarbij je hilp nodig hebt. Kies dus voor een goed bereikbare hoster, die je kan bellen, mailen, live chat functie, ticketsysteem heeft. En het liefst allemaal en gratis. Want als er een probleem is, wil je snel uit de brand geholpen worden. 

WordPress Managed Hosting 

Je kan tegenwoordig een WordPresshosting pakketten kopen waarbij met 1 druk op de knop meteen WordPress is geïnstalleerd, dat is een fijne bijkomstigheid want dan hoef je het niet meer zelf te installeren. Ook heb je dan meteen support en maakt het automatische updates, dagelijkse backups, beveiliging en snelle website netwerk. Dit kan je veel tijd en moeite besparen en vind je niet bij goedkope hostingpartijen.

Hiervoor is WordPress Managed Hosting een fantastische oplossing. Je betaalt iets meer per maand, maar je hoeft je ook geen zorgen meer te maken of alles wel goed gaat, of dat je zelf je site altijd moet updaten om te voorkomen dat hij gehacked wordt.

Maar welk hostingbedrijf is nu het best?

Welk hostingbedrijf is nu het allerbeste vraag je je af? Een 100% goed antwoord kan ik daar niet op geven, ik heb immers niet alle bedrijven uitgetest, en weet niet precies wat je zoekt of wat je budget is. Gelukkig kan ik je wat tijd besparen en je mijn verhaal vertellen:

Mijn advies voor een goed hostingbedrijf dat hun vak goed verstaat maar niet enorm duur is. 

Goede WordPress & domein hostingpakketten zijn er tussen de €8 tot €30 per maand. 

Ik gebruik zelf Siteground. Dit is wel een engelstalig hostingpartij, hebben een zeer toegankelijke helpdesk en een overzichtelijk controlpanel. Ook kan ik er meerdere sites onder één contract hosten, dat is voor mij erg handig. Daarbij zijn mijn sites een stuk sneller geworden, sinds ze onder deze hostingpartij gehost zijn..

Een andere (met nederlandse helpdesk) is Savvi, deze is flink wat duurder omdat het Managed Hosting is en het onderhoud voor je wordt gedaan. Een andere is Hostnet.nl, een nederlandse snelle helpdesk met goedkope WordPress pakketten. One.com heb ik ook enige ervaring mee, deze werkt ook prima. Maar er zijn er nog veeeeel meer.

Bovenstaande is uit eigen ervaring, er zullen veel meer goede hostingpartijen zijn. Maar ik heb ook slechte meegemaakt. Een goede hosting maakt het verschil hoe snel jouw site geladen wordt, dat kan soms echt het verschil zijn of de klant bij je koopt of niet.